Han verkar inte förstå

Annonser

Jag blir nästan förtvivlad när jag hör Juholt svara på de frågor han får från medierna. Som en papegoja upprepar han att han har stöd från partiet och att socialdemokraterna ska resa sig ur krisen. Jag vill säga till honom att lilla vän märker du inte att folket ute i landet är ytterst besvikna och har tappat förtroendet för dig. Sedan spelar det ingen roll hur stort förtroende du har av partitoppen. Nu tror jag att det är så att de vill rädda dagens debatt och därför avvaktar med vad de egentligen tycker.

Göran Persson befinner sig utomlands och har inte ens pratat med Juholt i telefon. Inte någon annan har ställt upp och gett honom stöd eller råd. Han är en mycket ensam person just nu. Ingen törs ställa sig upp och försvara honom eftersom de riskerar att dras med i fallet. Han har svikit Morgan Andersson i frågan som Ilmar Repalu gick ut med. SVT har uppgett att Morgan ringde Juholt för att förankra frågan och då fick han svar att detta var socialdemokraternas inställning. Kriminella flyktingar skulle utvisas direkt. När opinionen blev stark mot detta så svek Juholt och sade att det inte alls var deras inställning. Hur många fler har han svikit? Ska andra då ställa upp för honom när han själv inte gör det.

Man märker att även partigruppen i ledningen är uppgivna och jag misstänker att till helgen säger Juholt tack och adjö. Detta är hans sista tal för partiet och han vill sluta med en bra debatt. Vilket är det enda rätta att göra om han vill rädda det socialdemokratiska partiet.

Det ska bli spännande att se om Veronika Palm blir den som efterträder eller om någon annan av de tidigare konkurrenterna är påtänkt. Jag tror det blir Veronika som i dagens morgonprogram i tv4 gjorde ett mycket stabilt och bra intryck. Vad tror ni?