Hur blir det om Juholt sitter kvar som partiledare?

Den frågan ställer jag mig nu efter att ha både hört på nyheterna och läst i tidningarna om hur fler och fler i partiledningen anser att han bör avgå. Hur ska stämmningen bli om han stannar? Om detta skulle ske på en arbetsplats så hade det varit pest att vara där. Folk skulle sluta prata med varandra och man kunde inte lita på chefen. På en arbetsplats jag varit blev ägarna oense om hur företaget skulle drivas. Det skrevs mail hit och dit som förtalade än den ena än den andra. Vi anställda visste varken ut eller in eller vad som var sant. Det hela slutade med att hela styrelsen avgick och företaget såldes till en utomstående. Efter detta som pågick i några veckor var alla helt slut och ledde till att många sade upp sig. Jag var en av dem för andan i företaget försvann och ingen kände någon arbetsglädje. Idag existerar företaget men har krymt till ett liten skugga av vad det var innan detta bråk.

Så jag befarar att vad som än händer idag så kommer det socialdemokratiska partiet att krympa betydligt. När man inte kan lita på ledningen finns ingen glädje att försöka driva det framåt och duktigt folk försvinner. Andan finns inte mer och folk orkar inte. Juholt har skadat partiet mer än han ens kan föreställa sig. Om han kan förmås att avgå så kan partiet hämta sig med tiden och kanske få tillbaka glädjen när det inte sitter en ledare som trampat på alla de värderingar partiet står för. En utresning är vad som behövs, så där håller jag med Lotta Gröning som meanr att alla borde bytas ut.

Lämna ett svar