Alliansen är tyst

Under hela föregående vecka och även nu har ingen från alliansen vare sig fördömt eller ens kommenterat Juholt. En mycket bra strategi eftersom vad de än hade sagt hade kunnat tolkas till nackdel för dem. Men jag misstänker att de anser att hela historien med socialdemokraterna och dess ledare är pinsam. Att det enda vettiga hade varit om han steg åt sidan och räddade partiet. Vi har ju kunnat följa andra politiker som ertappats med mindra förseelser, som ögonblickligen fått gå. En del klagar på Bildt och hans inblandning i Lundin oil, som var före hans återinträde i regeringen.  Verkar vara ett försök att hacka inte bara på oss utan se vad de minsann gör.

Visst är socialdemokraterna bittra men för den skull ska de inte försöka förringa det Juholt gjort. Jag kan inte se honom som statsminister eller hans fästmös stå vid sidan av honom vid statsbesök. Att inte socialdemokraterna har högre moral än så har de verkligen bevisat. Så alliansen behöver inte göra något då Reinfeldt verkligen har fokets förtroende. Något som aldrig Juholt kommer att komma i närheten av.

Lämna ett svar