Socialdemokraterna slår bakut

Det görs flera opinionsmätningar nu för att se hur mycket socialdemokraterna tappat och vilka partier som tagit rösterna. Signifikativt att sd gått uppåt i alla mätningar. Det är tidigare socialdemokrater som gått över och man kan ju fråga sig hur det kommer sig. Åkesson fick mycket tv-tid under agendas debatt eftersom både Juholt och Ohly hoppade av. Han skötte sig bra och framstår som en stabil och intelligent och det är precis det väljarna vill se hos en partiledare.

Dagens ledare i svd tar upp problematiken med Juholt och det är ungefär det jag skrivit om under veckan som gått. Aftonbladet ger också en version av hur det blivit såhär. När man tar en människa ur leden som aldrig visat någon talang för ledarskap och i övrigt inte är speciellt intelligent får man problem. Han har en övertro på sin egen kapacitet vilket gör att han kör sitt eget race. Han gör uttalanden som han aldrig ens diskuterat med sina medarbetare och de baxnar när de får läsa och höra vad han sagt. Sedan får de skulden för att han klantar sig vilket leder till stor irritation.

De är trötta på att försöka få någon ordning på det hela och nu återstår det att se om Juholt kan ändra sig. Men tyvärr tror jag att det inom en ganska snar framtid kommer att bli aktuellt att ta upp frågan om partiledarbyte igen. En människa som försöker smyga in sina ändringar i budgeten och manipulerar sin omgivning med uppdiktade historier, kommer ha svårt att hålla sig till sanningen. Under tiden ler motståndarna och bidar sin tid.

1 svar på ”Socialdemokraterna slår bakut

Lämna ett svar