Semester 2010 Moseldalen

Inläggen om semestern har fått ligga nere under tumultet med Juholt, så ni som ville läsa om det kan skylla på honom,haha. Skämt åsido så är jag en politiskt intresserad person och jag kände att det som hände kommer att ha stor betydelse i framtiden för det socialdemokratiska partiet.

Men nu kommer jag att återuppta min berättelse om vår resa till och runt Moseldalen 2010. Vi hamnade ju lite fel eftersom vår nykomling bland hundarna råkade få loss kabeln till gps-Lennart. En väldigt fin ställplats vid Elbe blev vårt mål för första natten på väg nedåt. Det blåste lite så det var skönt då det var otroligt varmt +32 i skuggan.

Stora pråmar seglade förbi ute på floden och vi fick en första känsla av flodlivet. De var lastade med allt möjligt och på väg både mot och från Hamburg.

Eftersom vi inte skulle stanna där flera dagar så lät vi inte hundarna bada utan vevade ut markisen istället så de fick skugga. Då vi hamnat lite fel togs borderatlas fram och ett nytt mål för nästa övernattningställe. Vi tänkte åka med färjan över Elbe och sedan mot Konstaz som är första stad innan Mosel. Genom vår husbilsklubb hade vi fått tips om en rundtur som verkade bra och där de skrivit ned omdömen om de olika ställplatserna. Vi är ju intresserade av bra platser för hundar och de som skrivit hade hund med sig då de reste.  Så tidigt nästa dag gjorde vi oss klara och åkte mot färjeläget. Nu skulle vi vakta på kablen till gps-Lennart så att vi inte hamnade fel en gång till.

Kommentera