Semester 2010 Moseldalen

Vårt första stopp vid Mosel var strax söder om Koblenz och då vi läste om den verkade den vara underbart vacker. När vi kom fram hittade vi den inte och fick åka runt en stund. Men tydligen hade de gjort om vägen lite och efter ett tag hittade vi den. Det blev lite av en besvikelse då vi trodde att vi skulle ha utsikt över floden och kunna se pråmarna. Men buskaget hade vuxit betydligt sedan de som skrev om den var där och vi hörde bara båtarna åka förbi. Men vi tänkte att det var väl ok då vi stod på asfalt och det fanns både tömmning/påfyllning, så en natt skulle vi stanna.

Vi var inte heller helt ensamma så det kändes ganska tryggt och lugnt. Till vänster ligger floden som vi kunde skymta mellan grenverket. Ställplatsen heter Kobern/Gondorf och det är enda gången vi var där. På natten väcktes vi av tåg som rusade fram på spår som var till höger om platsen och de såg vi inte när vi stannade. Vissa tåg lät som att de skulle åka rakt genom husbilen. Så den natten sov vi inte särskilt bra och därför steg vi upp tidigt på morgonen. Här ville vi inte stanna. Men det var bra gångvägar att gå med hundarna så dem kunde vi rasta ordentligt. Vädret var underbart och varmt så vi tänkte åka en längre bit söderut längs Mosel.

 

Lämna ett svar