En diktator är död

Efter flera veckors strider kunde rebellerna ringa in Khaddafi och sköt honom direkt. Han avled av skadorna och det var kanske lika bra. En långdragen rättegång hade kunnat bli som ett sår för folket, då jag inte tror att han någonsin skulle erkänna att han skadat och fått folk att må dåligt. Han trodde säkert att alla älskade honom och att det var utländska makter som ville avsätta honom. I 40 år lyckades han hålla sin järnhand över folket och skrämma dem till tystnad.

Frågan är om det som kommer nu blir en muslimsk regering som kommer att styra landet efter muslimska lagar. Tunisien har haft ett första val och det verkar som att det ultramuslimska partiet kommer att styra landet. Om det blir likadant som i Iran så blir det lika illa som när det styrdes av diktatorn och då allrahelst för kvinnorna. Men självklart anser jag att det är foket som själva ska bestämma hur landet ska styras och då även kvinnorna. Diktatorer vill vi inte ha och nu börjar de falla en efter en.

Lämna ett svar