Idag inleds moderaternas förbundsstämma i Örebro

Annonser

Den startas med att Fredrik Reinfeldt håller ett inledningstal där han drar upp riktlinjerna för hur politiken ska föras. Många har kritiserat alliansen och först då moderaterna att de stagnerat och inte går vidare. Därför är intresset stort för vad han ska säga idag. Hans fokus är på människan och hur väljarna har det idag och poängterar att det är viktigt att lyssna. Det har kommit kritik om att han är så tyst och inet uttalar sig så ofta. Reinfeldt poängterar att ibland måste man ge sig tid att lyssna på människorna i landet, inte bara komma med kortsiktiga uttalanden. Att tänka långsiktigt och forma politiken efter det är viktigare.

Jag känner det som att han där ger en liten känga åt Juholt som ofta uttalat sig, och dagen efter ändrat sig. Vilket han nu får en hel del kritik för både av sina egna partikamrater och väljarna. Man får ett intryck av att Reinfeldt vill se moderaternas politik som trovärdig och stabil, att man inte vacklar i regeringen. En allians man kan lita på och där man tar ansvar.

Nu ska frågor diskuteras och en ny partistyrelse väljas. Där ekonomin i Sverige och Europa säkert kommer att stå i fokus.