Socialdemokraterna bara tappar och tappar

Tio procent har socialdemokraterna tappat unedr den senaste veckan och det är väl ungefär vad analytikerna trodde. Juholt åker runt i landet och försöker återfå förtroendet bland väljarna. Han har en brant uppförsbacke att försöka komma uppför. Frågan är om han klarar det. Socialdemokraterna har inte haft så dåliga siffror sedan 1967 och nu kan han själv se hur mycket skada hans förhavanden gjort. Men allt kan inet skyllas på honom utan resten av partistyrelsen har hjälpt till att rasera.

Juholt har varit trött under sin resa förra veckan och frågan är om han verkligen är av så hårt virke som han vill påskina. Ingen orkar med hur mycket som helst och när man får kritik för allt man gör eller har gjort, är det svårt att hitta sin balans. Kritiken är befogad och han har bemött den rätt dåligt tidigare. Att vara oerfaren och styv i korken utan back up straffar sig. Att socialdemokraterna inte kan hålla sams och är splittrade kan vara det största problemet han har.

Sedan måste vi också fråga oss om vi verkligen kan se Juholt som statsminister. Jag har mycket svårt att göra det och många med mig.

Lämna ett svar