Vänsterpartiet rustar

Jonas Sjöstedt laddar för stor kampanj. Han ser hur socialdemokraterna förlorar sympatisörer och hur vänsterpartiet vinner på det. Många i vänsterfalangen går över till andra partier och en del får tydligen vänsterpartiet. Juholt har ett flerfrontskrig att ta tag i, inte bara inom sitt eget parti utan även från de partier som tidigare stöttat socialdemokraterna. Både sd och v ökar och det är oroväckande tycker jag. Två ytterligheter som får mer inflytande i Sverige.

Om inte Juholt skärper sig så kommer det att gå riktigt illa. Men han klantade sig i senaste riksdagsdebatten och detta får inte ske, om han ska få ordning på partiet så måste han ha bättre koll på de uppgifter han öser ur sig. Sjöstedt som är en stark kandidat till partiledarposten i vänsterpartiet kan bli en riktig mardröm för Juholt. Han ser att nu finns det en möjlighet att ta väljare och den missar han inte. Samtidigt har miljöpartiet lämnat sossarna och gör istället upp med alliansen. Det ser väldigt mörkt ut för socialdemokraterna just nu.

Lämna ett svar