Jag kan inte godta att man ska betala olika mycket för elen

EU har bestämt att länderna ska delas in i områden, där de södra länen ska betala mer för elen än de i norr. Det hade varit helt ok om södra delen av landet haft betydligt varmare klimat. Nu har det faktiskt varit så att vintrarna och även sommrarna varit kallare i syd än norr. De har haft en väldigt fin sommar i norrland och i södra delen har det regnat och varit kyligt. Jag kan väl hålla med om att temperaturen i norr är lägre om vintrarna, men i gengäld så blåser det rätt skapligt. Kylan är minst lika outhärdlig i södra delen på grund av det.

Så nu känner jag starkt för att södra Sverige ska kräva av EU , att de ska införa tropiskt klimat så el-räkningarna inte blir så höga. Annars är risken stor att vi åker upp till norrland och hugger ned all skog så vi kan elda den i våra spisar. För nu kommer allt fler att se sig om efter alternativa värmekällor. Öppna spisar, vindkraftverk på taket och solfångare. Planeringen pågår för fullt och snart kommer det endast vara norrlänningarna som köper el av bolagen.

Eller så emigrerar vi till Spanien allihop.

Lämna ett svar