Anser socialdemokraterna att det är ok nu?

Annonser

En vecka åkte Juholt runt i Sverige, till väl utvalda sossenästen och sedan blev det inget mer. Anser partiet att nu är allt ok och man vinner tillbaka väljarna. Lite snyft, snyft och sedan tycker alla att det är synd om honom. Känns lite som att det inte var speciellt allvarligt menat, med denna rundresa. Han avslutade med en debatt i riksdagen, där han lyckades med ett magplask igen. Därför verkar det ytterst riskabelt att låta honom åka till Indien och träffa företrädare från kongressen. Hur många felaktigheter kommer han att släppa där då?

Jämtin sade i en intervju att de ser det som en utmaning att opinionssiffrorna är så dåliga för socialdemokraterna. Men det är långt till 2014 anser hon. Jag skulle nog vilja se det som att de lagt av ambitionerna till det valet. Den nya inriktningen på politiken, har vi inte fått reda på och jag misstänker att det inte finns någon. Kanske är man så utmattad av Juholts bravader, att man vill bli av med honom ett tag. Bättre att skicka honom till en annan kontinent. Turnén i Sverige blev ju inte så lyckad, som de hade hoppats på. Inget jubel och klang, vare sig i media eller från de egna leden.

Det känns som att luften gått ur partiet och de inte riktigt vet vad de ska göra längre. Det blir bara samma tugg från partiledaren och fler klavertramp. Man tycker nästan lite synd om dem.