Det är tydligen svårt med minnet

Socialdemokraternas utrikespolitiske talesman Urban Ahlin, verkar ha lite svårt med minnet. Han kritiserar regeringens beslut att rösta nej till att Palestina ska få inträde i unesco, med att detta verkar Sveriges ståndpunkt i mellanösternfrågorna att vackla. Han hänvisar till bl a Libyen och att det kan få andra länder att undra vad vi håller på med. Jag ska återuppväcka minnet Urban. Ni har en viss partiordförande som heter Juholt, som svammlade ordentligt när frågan kom om Sverige kunde delta med flygspaning i Libyen. Först var det totalt nej och när kritik kom, blev det med x antal plan och trupper för sjöstrid. Om inte detta var hitan och ditan då vet inte jag.

Regeringen anser att frågan om Palestinas inträde i unesco hör hemma i FN, vilket de flesta andra länderna också anser. Men inte socialdemokraterna i Sverige, nähä, vi ska både erkänna Palestina som stat och säga ja till både medlemskap i FN mm. Att det sedan kan innebära konflikt med Israel bryr de sig inte om. Jag misstänker på att de lever på bilden av Palme kramandes Arafat och i grunden är judehatare. För hur ska man tolka detta utspel annars? Ahlin menar också att det är Jan Björklund som styr regeringens utrikespolitik, istället för Bildt. Då kan jag hänvisa till Carl Bildts blogg och twitter, där man klart kan läsa hans ståndpunkt i dessa frågor. Jag skulle nog anse att de är väldigt överens i denna fråga.

Vad är det för nötter som sitter i sossarnas partistyrelse egentligen? De verkar skjuta från höften allihop, utan att sikta rätt en enda gång.

Lämna ett svar