Hur lyckat är det?

Maria Wetterstam gör ett inlägg i facebook, angående ledarrollen i Stockholm för miljöpartiet. Liknande som Göran Persson tidigare gjort. Men hur lyckat är det att fd toppolitiker lägger sig i hur och vilka som väljs av partierna? Det är oftast brukligt att de brukar hålla sig borta från val och låta partierna sköta sina utnämningar själva. Jag tror att det är det bästa.

Att sedan man avgått försöka påverka hur partierna formas och ser ut ska de lämna till de som fortfarande är aktiva politiker. I dagens nyhetsmorgon ploppar Pagrotsky upp och tycker till om situationen i Grekland vilket känns en aning konstigt. Han har varit rådgivare till Papandreu och se hur bra det gått. Borde han inte känna sig lite dum, när en socialdemokratisk premiärminister kört landets ekonomi i botten? Sedan dyker Göran Persson upp med Gro Harlem Bruntland och då börjar det likna lite som att de är desperata i det socialdemokratiska partiet. Ingen nu verksam sosse försöker uttala sig om något som sker i Europa idag. Det verkar som att de inte klarar av det.

Juholt är förpassad till Indien och resten av partiledningen har tydligen stängt in sig i någon garderob. Borde inte deras talesperson i utrikespolitik vara den som sitter i tv och pratar om situationen, om nu någon sosse ska göra det? Istället står Persson i tv och låter som en partiledare. Man undrar om de tänker återinställa honom i den positionen och göra sig av med Juholt. Hade jag varit partiledare så hade jag känt det som att man ville bli av med mig.

Lämna ett svar