Reinfeldt i tv4 om det som sker just nu i EU

Såg precis Reinfeldt i tv4 och summan av det han sade, var att denna ekonomiska kris som nu pågår är djupgående. Inget som kommer att vända bara för att Grekland genomför krispaketet och får ekonomiskt stöd. Det är ju fler länder som är i snarlika situationer och där stödåtgärder måste sättas in.

Vår statsminister visar stor oro för Europas ekonomiska situation, men har trots det en försiktig optimism. Ska Grekland få en koalitionsregering som kan genomföra allt i räddningspaketet. Det drama politikerna visat upp med tal om folkomröstning och oenighet inom det styrande partiet Pasok, bäddar ju inte för ett större förtroende. Nu lyckades Papandreou med knapp majoritet vinna förtroendeomröstningen, men har ett svårt arbete framför sig. Att kunna övertyga folk om att det måste bli lönesänkningar med 25%, är ju rena mardrömmen. Men det går inte att låna pengar för att betala de offentliga anställdas löner hur länge som helst.

Reinfeldt berättade att på 90-talet var både Sverige och Finland på väg mot liknande kriser, men lyckades ta sig ur detta. Från detta har man lärt sig hur man ska tackla ekonomin då lågkonjunktur står för dörren. Vilket man nog kan säga att de lyckats med. Visst har oppositionen kritiserat Borg för att vara för snål och att regeringen borde satsa mer pengar, på olika projekt. Vi ska vara glada för att han inte lyssnat på dem, för nu klarar Sverige sin ekonomi trots att Europa står i gungning.

 

Lämna ett svar