Tyvärr Greider så har du nog fel

I chatten avslutar Göran med att man ska ge Juholt en chans. Jag tror att det är kört för denne partiledare. Man kan utläsa av hans resonemang att socialdemokraterna inte har en chans att vinna valet 2014 och det var väl det man siktade på att göra. Annars hade det ju inte varit någon idè att byta ut Mona Sahlin. Varför kunde inte hon få en chans till? Jo, för att bl a Juholt inte ansåg att hon kunde sitta kvar med belastningen av toblerone frågan. Ibland blir jag rätt förtvivlad när jag hör honom prata om den nedförsbacke han har inlett. Det är rena rama fritt fall för partiet sedan han tog över.

Inte ens när han tillträdde kom någon uppåtgående effekt. Det började lågt och sedan har det bara pekat nedåt och när inte ens de hängivnaste tror på vinst i nästa val, verkar det som att de givit upp. Vänsterpartiet har tagit många av deras väljare och det kommer de att fortsätta med. Greider säger att Juholt lyckats att ena höger och vänster i socialdemokratiska partiet, men om det var så skulle väl inte de till vänster byta parti? Den chans Juholt fick har han försatt rejält med sin ostrukturerade politik.

Det ska bli mycket intressant att läsa vad Carin Jämtin kommer att säga i chatten om en halv timme. Jag hade tyckt att hon var den som skulle blivit partiledare eller så Damberg. Tror de stått mycket bättre i opinionsundersökningarna då.

Lämna ett svar