Ännu en intressant ledare i aftonbladet

Var tvungen att läsa Keilos ledare i aftonbladet om att: det inte är väljarna som övergivit socialdemokraterna utan de som övergivit väljarna. En väldigt provocerande ledare och något som sätter frågor i huvudet på läsarna. Många kommenterar denna artikel och en hel del väcker bra frågor. Det jag ofta kan läsa i dessa kommentarer är att socialdemokraterna ofta går tillbaka i historien, med meningar som att det är socialdemokratin som skapat detta landet. Just där tror jag det stora problemet ligger. Man lutar sig till historia istället för att fokusera på det samhälle vi har idag.

Vi kan inte heller bortse från att det skedde en hel del övergrepp på människor under socialdemokraternas styre. Jag behöver inte upprepa dem utan hänvisar istället till alla att läsa på om vår nutidshistoria. Många längtar tydligen tillbaka till den “gamla” tiden, som aldrig kommer tillbaka. Världen har förändrats och även så dess invånare. Även ekonomin har förändrats och t o m Kina har gått från planekonomi till någon slags blandekonomi.

Att som Juholt stå och skandera om att man ska utrota barnfattigdomen, är rätt konstigt. Har vi verkligen barnarbetare i Sverige? Det är väl ändå föräldrarna till barnen som i såfall är fattiga. Det jag kallar barnfattigdom är det vi kan se i t ex Somalia och andra länder i tredje världen. Där barn lever på gatorna, utan föräldrar. Detta att vi skulle ha likadant i Sverige, är som en spottloska i ansiktet på dessa barn. Tror Juholt att folk verkligen går på den sortens retorik?

Många tycker att aftonbladet går alliansens ärenden, när jag istället tror att de med liknande ledare vill få folk att diskutera och reagera. Vilket de verkligen får. Man måste läsa allt med en nypa salt.

Lämna ett svar