Det känns lite mysko

Precis nu läser jag om att Björn Ranelid ska vara med i nästa års melodifestival och Jonas Gardell twittrar om det. Nästa sekund läser jag om att demonstranter går mot kornischen i Syriens huvudstad. De blir beskjutna av soldater och rapporterar direkt via twitter. Detta om något känns mysko. I lilla Sverige kan vi gotta oss åt vilka som deltar i en sångtävling, när det i en annan del av världen dödas för att man vill uttrycka sina åsikter. Men det känns bra att få det slängt i ansiktet utan skydd.

Det är som att vara där och höra hur de som twittrar ropar till varandra. Detta är en verklighet och den pågår just nu. Tydligen rör sig demonstranterna från fänglset mot kornischen. Just nu är det tyst och frågor haglar efter nyheter. Men är man på språng så är det lite svårt att skriva på twitter. Hoppas Amira och de andra klarar sig oskadda. Så modiga att inte ge upp trots att de blir beskjutna varje dag.

Själv gick jag nyss med en grupp på facebook som vill stoppa våldet mot björnarna. Jag värnar om alla vilda djur och har även skrivit till en senator angående polarbjörnarna. Det pågår jakt mot dem också. Så det finns inte bara varghatare utan även björnhatare och tydligen människohatare efter vad jag nu läst på twitter.

Lämna ett svar