Varför är hatet så starkt?

Jag syftar här på de som vill utrota vargen. Det lyser ett hat i det de skriver och deras handlingar, som är bortom förnuft och sans. Visst kan man vara mot att vargar dödar ens får, men att gå så långt som att hata är inte normalt. Varför inte istället få miljöministern att diskutera detta? En debatt är bra och att få igång andra preventiva metoder istället för att skjuta ihjäl ett djur som dödar för sin överlevnad. Det finns många sätt att skydda sina djur på och vi kunde ta lärdom i hur man gör i t ex Slovakien, Tjeckien med flera länder, där man har en stor vargstam.

Istället för att som Andreas Carlgren försöka blidka en del genom licensjakt. Vi normala människor förfärades över det hat och blodtörst, jägarna gick ut med på denna jakt. Nu ska jag inte dra alla jägare över en kam, då det inte är alla som är så hatiska. En del vill att vargstammen ska finnas och vara frisk. Här tycker jag att jägarförbundet ska ta ett större ansvar och undervisa om varför vi behöver rovdjur i vår fauna. Det är faktiskt inte rovdjuren som trängt in på våra områden utan det är människan som tagit över deras marker.

Därför behöver politikerna se till att debatten blir sundare och mer konstruktiv.

Lämna ett svar