Håller socialdemokraterna på att tappa greppet?

I skåne har socialdemokraterna alltid haft ett starkt fäste och sina trognaste väljare. Idag håller de på att tappa sitt grepp om dem. En undersökning som publiceras idag visar att Juholt endast har 6% av väljarnas förtroende, vilket ska jämföras med Reinfeldt som har 43%. En markant nedgång har skett. Mycket kan bero på att man svek Reepalu i frågan om invandringen. Socialdemokraternas starke man som alltid haft högt förtroende i skåne. Så även om andra partier fått fler röster i riksdagsvalet, så har man alltid röstat kommunalt på socialdemokraterna.

Oroande är att de som verkar ha tagit väljare från socialdemokraterna är sverigedemokraterna. Det kan nog bero på att det varit en hel del skjutningar i Malmö. Situationen har förvärrats hela tiden och man är innerligt trött på att leva med den oro som finns. Stadsdelen Rosengård åker man inte till om man är svensk, för man känner sig inte säker där. Folk låser sina bilar om man är tvungen att ens åka genom stadsdelen. Bussar attackeras och busschaufförer blir hotade dagligen.

När Reepalu vill få uppmärksamhet på att det finns många kriminella i Malmö, sviker hans egna honom och då byter folk till ett parti som säger sig vilja ta ordentliga tag i detta. Man blir förtvivlad när socialdemokraterna är så klumpiga. De hade kunnat svarat på ett annat sätt och inte som man nu gjorde. Nu har man inte något förtroende kvar för Juholt här nere.

Lämna ett svar