Läser en debatt i aftonbladet

Den handlar om att de som äger jeepar skulle vara fartdårar och helt vansinniga på vägarna. Kanske de som kör i Stockholm då, för här på landsbygden kör man inte fort om man har en jeep. Vi är rätt beroende av att kunna ta oss fram på vägarna, vilket väder det än är. Min jeep har extremt stora hjul och fyrhjulsdrift, vilket gör att jag tar mig fram om vägarna yr igen på vintrarna. En säkerhet för mina två åldringar som kanske behöver till läkare eller få hjälp med inköp.

De som kör som idioter är de med snabba bilar som bmw och de som kommer från Japan eller Korea. De sistnämnda har blivit populära då de har en fin komfort och förekommer i flera spel på x-box och playstation. Vi i jeeparna tar det lugnt och har inte en chans mot dessa snabba småbilar. Något som debattören i aftonbladet inte verkar ha förstått. Han pratar om luftkonditionering och annat komfortabelt som lyser med sin frånvaro i åtminstone min jeep. Ännu en avundsjuk saab ägare som istället borde åka buss om han bor i någon storstad.

När avstånden är stora och klimatet nyckfullt kör i landsortsbor i våra trygga lådor, för att komma fram säkert. Ofta befinner sig dessa bildebattörer i någon storstad och har inte en enda aning om hur det är att bo utanför dessa städer. De får gärna ha sina miljöavgifter i städerna för dit åker inte jag och sedan måste man faktiskt få äga vilken sort bil man vill. Jag misstänker att debattören åker runt i Stockholm och jag kan hålla med om att det finns fartdårar. Vilket säkert syns mer där eftersom det bor rätt mycket folk som kör bil. Så håll debatten till dessa och uteslut oss landsortsbor.

Lämna ett svar