Vad är Juholt rädd för?

Annonser

Han har i radions P1 gjort klart att han tänker bojkotta debatterna i svt om han måste stå på samma sida av rummet som Jimmy Åkesson. Själv tycker han att debatterna ska gå över till TV4. Då hoppas jag att de gör percis på samma sätt, ställer de fyra oppositionspartierna på ena sidan och alliansen på den andra. Juholt säger att han inte vill att det ska se ut som att oppositionspartierna är allierade med varandra. Men lille vän hur i helskotta tror du att väljarna tänker egentligen? Alla vet att sverigedemokraterna inte arbetar ihop med något enskilt parti, utan röstar på den sida som tycker likadant i vissa frågor. Att de sedan ofta röstar med socialdemokraterna kan ju bero på att många av deras väljare har gått över till just svd.

Nu hoppas jag verkligen inte att svt eller tv4 går i Juholts koppel utan verkligen visar att de är självständiga och bestämmer hur och vilka som ska stå var i de debatter de har. Sedan anser jag att svt har riktigt bra reportrar som verkligen kan sköta debatterna, så jag ser hellre på dem och slipper reklamavbrott. Om inte Juholt fattar hur mycket han förlorar på sitt ställningstagande så är det endast synd om honom och socialdemokraterna. Det är ju i debatterna man har en chans att verkligen visa vad man menar med sin politik.

Han fick också frågan angående de låga opinionssiffrorna och gav till svar att den enda mätningen som gäller är den inför valet 2914. Ett i mina öron ganska korkat svar då dessa mätningar kan ge en vägledning om man är på rätt spår eller kanske behöver förtydliga sig mer. Men struntar Juholt i dessa mätningar och kör sitt eget race så är han helt verklighetsfrämmande. Min tolkning är att han struntar totalt i vad folk tycker och anser att han vet bäst. Som jag hela tiden misstänkt så är det något allvarligt fel på karln.