Jag tycker inte att det är ok att utesluta en partiledare

Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson får inte gå på nobelmiddagen. Varför ska man utesluta honom när Ohly får gå? Man låter partiledare som har republik i partiprogrammet och tidigare haft revolution också. Nu har man tagit bort det åtminstone pratar man inet om det, men ingenting har hindrat vänsterpartiets partiledare att bli bjuden. Jag tycker detta är rena rama diskrimineringen. Nu vill jag poängtera att jag står långt från sverigedemokraterna politiskt, men anser att då alla andra partiledare som sitter i riksdagen blir bjudna ska svd:s partiledare också bli det.

Ett parti som på demokratiskt sätt är invalt i riksdagen ska inte uteslutas på grund av sina politiska åsikter. Men vill man att de ska få ännu fler röster så är detta ett utmärkt sätt att se till att de får ännu bättre fäste. Juholt har ju även hjälpt till med sitt prat om att inte stå på samma sida i tv- debatterna. Nu får Åkesson komma på kungens lunch och det är precis som det ska. Att utesluta ett riksdagsparti är barnsligt och omoget. Sedan får de ha vilken politisk åskådning som helst. Ska svd portas så borde både v och s också bli portade.

Jag kan inte se att någon egentligen ska uteslutas då det inte är ett politiskt evenemang.

Lämna ett svar