Maria Wetterstrand sågade Juholt i tv4

Hon tror inte att Juholt är den som kan vända socialdemokraternas opinionssiffror, eller ta partiet in i framtiden. Juholt känns bara 70-tal, sade hon i tv4 idag. Socialdemokraterna har hela tiden sagt sig vara ett samarbetsparti, vilket Maria verkligen talade om att de inte är. De hade tydliga problem att samarbeta då de gick ihop med miljöpartiet. Flera gånger fick de tala om för sossarna att de måste samarbeta om de skulle ha någon chans. Ibland gjorde miljöpartiet överenskommelser med alliansen för att visa att det inte var sossarna som bestämde.

Hon sade att socialdemokraterna hade svårt att förstå att de inte satt i regeringsposition och inte var det största partiet i Sverige längre. Något som jag tror är ett dilemma de inte klarar av. Förlorar de valet har de varit borta från regeringsmakten i åtta år vilket är det längsta sedan 1920. De har inte klarat av att bli ett bra oppositionsparti och detta försökte Mona Sahlin att påtala när hon avgick. Men de har inte lyssnat.

Förresten är Maria mycket snyggare nu än när hon var språkrör. Hon har kanske mer tid till sig själv nu?

Lämna ett svar