Äldrevården är i fokus just nu

Tack vare de missförhållanden som upptäckts i det privata vårdföretaget Carema. Det tycker jag är bra, men är ju inget nytt utan har funnits både före och efter privatiseringen av vårdföretagen. Jag anser inte att det är rätt när man flyttar vinsten i företagen utomlands för att riskkapitalister ska göra sig en hacka. Det är inte fel att gå med vinst, men den ska sättas in i företaget för att förbättra vården. De äldre ska få ta del av det genom lägre kostnader. Det ska inet behöva kosta så mycket att få hjälp som det gör idag.

Men det jag tycker man missat lite i denna debatt är de som utför vården. Vad är det för människor som glömmer gamla på toeletter i flera timmar, sätter en döende man framför tv-apparaten och låter dem gå med våta blöjjor så de får sår i baken? Jag menar att även om en chef säger att du får inte byta mer än då och då, skulle jag bortse från det om jag såg hur någon led av det. Vr finns medmänskligheten i denna vård? Empatin är lika låg som hos massmördaren Breivik.

Om man inte tycker om människor och allrahelst gamla människor ska man inte arbeta inom vården. Visst behövs det folk, men lite urskiljning i vilka som anställs borde finnas. Vi har många invandrarkvinnor som i långa tider tagit hand om sina äldre släktingar och behöver arbete. En stor arbetskraftsskatt att ta ur. De skulle nog aldrig låta någon sitta på toeletten en hel natt. Vi borde lära oss hur man behandlar våra åldringar av de som alltid tagit hand om dem, eftersom det inte existerar någon annan slags vård i vissa länder.

Om man som anhörig vill Vappa= vård av pensionär så ska man få ersättning för det. De kan ofta vara lika hjälplösa som ett barn på äldre dagar och behöva lika mycket tillsyn. Låt våra äldre få ett värdigt liv och låt dem som

1 svar på ”Äldrevården är i fokus just nu

Lämna ett svar