Utrikesministern har en intensiv agenda just nu

Annonser

Carl Bild har varit i bryssel och diskuterat bl a utvecklingen i Syrien och Iran. EU tänker inte gå in med vapen eftersom man anser att det är något FN ska ta ställning till. Bildt är oroad av den tystnad som är därifrån och flera av de andra eu-delegaterna är också fundersamma. Jag kan nog hålla med om att FN borde satt press på Syriens president att sluta med dödandet av demonstranterna. Arabförbundet uteslöt landet och det är ett viktigt ställningstagande. Nu ska alla utrikesministrar träffas i Rabat på onsdag och diskutera Syrien.

EU har inte heller planer på att ta till vapen mot Iran utan ställer sig endast bakom IAEA:s rapport. Skönt att de verkar tänka efter före de gör något. För visst är situationen oroande just nu. Tänk om Israel tar till vapen? Det räcker väl med krig nu.

Förresten har EU andra problem att tampas med som ekonomin och hur man ska föra arbetet vidare. Allt är inte över i och med att Grekland och Italien får nya regeringar. Blir det förseningar för de länder som står på tur för att inlemmas i unionen? Det skulle inte ge särskilt bra signaler utåt.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/11/14/lang-intensiv-och-produktiv-dag/