Jaha, nu ångrar han att han sade förlåt

Juholt säger i Västerbottens kuriren att han ångrar att han åkte ut på sin förlåtturnè. Det jag reagerar på är att han överhuvudtaget inte ens nämnt att det skulle vara omoraliskt att svenska skattebetalare ska betala sambons hyra. Att han inte satt sig in i regelverket angående hyresersättningen är bedrövligt och slarvigt, men något som man kan ha överseende med. Det är moralen som ligger bakom det orimliga i hela affären, som folk blir förbannade över. Juholt anser sig inte ha gjort något fel och tydligen känner han sig orättvist behandlad. Man undrar om karln bara är ointelligent eller tror sig stå över andra människor. Den moral som gäller för vanligt folk, gäller inte honom.

Att inte heller kommentera sms:et som Anders Johansson skickade, verkar konstigt. Borde han inte ta ett snack med honom? Inte då, istället hänvisar han till ombudsmannen Nils Vikegård för kommentarer. Nisse förstår inte ett dugg och säger att han inte har ett dugg med detta att göra. Den nye sms talesmannen i Juholts skuggregering vill inte ha posten.

Margot Wallström som är i Sverige på ett kort besök tycker att situationen i partiet är bedrövlig. Men vill inte yttra sig i övrigt angående detta. Hon var en het kandidat efter Göran Persson, men valde att stanna i EU. Idag har hon ett mandat i FN som behandlar kvinnors situation och deras utsatthet. Hon har inte ens talat med Juholt sedan han tillträdde. Man får en uppfattning av att hon inte är särskilt förtjust i honom. Hon är ju en nära vän till Mona och har säkert synpunkter på hur han gjorde för att få partiledarjobbet. Ska hon komma tillbaka till svensk politik, bör nog en rejäl utrensning ske inom partitoppen. Vilket inte jag tror kommer att ske.

Lämna ett svar