Intervjun i Expressen är förvirrande

Jag har nyss tittat på den intervju Juholt ger till Expressens reporter och den gör mig väldigt förvirrad. Han får frågan om det finns en uppgörelse med vänsterpartiet och miljöpartiet angående placering under debatter. Vet inte hur många gånger Juholt säger att han har starkt lyssnat in vad de säger. Vad är det för svenska och vad betyder det? Inte att de har diskuterat med varandra om detta i alla fall. Det enda han gjort är att lyssnat på vad partiledaren och språkrören sagt i intervjuer angående placeringen. Han poängterar själva att de inte vill att de ska agera som ett block och det är det han tagit fasta på. Mig veterligen har de aldrig uttalat sig om placeringen. Den åsikten är något som han själv har och när han får frågan av media försöker han slingra sig.

Han får också frågan om vad det största misstaget han gjort under dessa åtta månader som gått. Då svarar Juholt att det är att inte ha tagit reda på regelverket som gäller för bostadsbidrag för riksdagsmän. Idag anser han att han inte behöver säga förlåt till folk eller att han gjort något annat fel än att kolla upp regelverket. Han verkar inte förstå att det fel han gjort är att låta skattebetalarna betala hans sambos hyra. Det måste vara något fel på karln.

Juholt säger sig vara trygg i socialdemokratins inriktning och den politik de ska föra. Då undrar jag vilken politik då? Att barn ska lära sig spela ett instrument? Ett gyllene tillfälle för en oppositionspolitiker hade ju varit denna skandal som uppdagats med Carema, men Juholt har inte nämnt den med ett enda ord. Istället åker han till Estland och ger inte en enda intervju om vården. Han säger sig vilja prata politik men undviker det allt han kan. Jag blir bara mer och mer förvirrad när jag hör Juholt prata. Vad sysslar han med egentligen?

Lämna ett svar