Ska han rädda socialdemokraterna?

I eftermiddag presenterade Juholt huvudsekreteraren för programkommissionen, som är Lars Engqvist. Nu tar man till gamla stötar och det känns en aning dammigt. Engqvist var chefredaktör på tidningen Arbetet och sedan minister hos Palme. Visst är det bra att några av de gamla ger råd och hjälp, men borde man inte satt in någon yngre förmåga? Det visar tydligt hur illa det är med återväxten i partiet. Engqvist står för de gamla värderingarna som fungerade fram till 90-talets slut, men idag borde man ha någon som förstår sig på samhället idag.

Jag kan jämföra med Heidi Klums fashion show där deltagarna ibland får som uppgift att designa en 80-tals inspirerad outfit, som ändå ska visa att det är 2000-talet. Precis så gjorde moderaterna och detta ondgör sig många socialdemokrater över. De tittar tillbaka och säger att moderaterna ville det och det förut, men nu har de knyckt våra värdering. Så är det ju inte utan de har omvandlat sina värderingar till nutid. Något som socialdemokraterna inte lyckas med att göra. Man väljer en partiledare som drömmer om den gamla goda tiden, och bevisligen inte klarar av att omvandla sin politik till vad som gäller idag.

Hela upplägget med Engqvist doftar panik och det känns som socialdemokraternas svanesång.

Lämna ett svar