Vad händer med politiken i framtiden?

Många roliga uppslag kommer när man minst anar det och idag kom jag att tänka på, att hur kommer den politiska kartan att se ut i Sverige i framtiden? Vi ser hur socialdemokraterna håller på att falla isär och det gav mig många roliga tankar. Väljarna ser ut att gå till vänster, till höger och några till mitten.

Så socialdemokratiska partiet kommer inte att finnas, utan det blir nya partier. Vänsterpartiet som kommer att växa inser att de måste byta namn, eftersom de nu fått en hel del av sossarnas väljare. De byter till vänsterdemokraterna för att visa att de har de gamla värderingarna som både sossar och vänsterpartister värnar om. Sverigedemokraterna har också växt och Åkesson har lyckats hålla partiet kvar i riksdagen. De vill bli mer rumsrena och visa att de är ett parti att räkna med. Därför byter de namn till folkdemokraterna, för att visa att de är ett parti för folket och få bort rasiststämpeln. Centern finns inte heller mer då landets bönder har blivit färre och miljöpartiet tagit väljare från dem. De ingår numera i miljöpartiet som gått över till en partiledare och bytt namn till nya miljöpartiet.

Nya moderaterna har blivit det största partiet i Sverige och försöker förnya sig hela tiden. Därför har de också bytt namn till framtidsmoderaterna. De har också fått fler väljare från sossarna och vill tänka framåt. Folkpartiet har i stort sett försvunnit då man inte kunnat få fram en ledare som kunnat föra fram partiets politik. Därför har man uppgått i framtidsmoderaterna. Kds för en tynande tillvaro som ett bihang till framtidsmoderaterna, där de som har kristna värderingar kan samlas.

Alliansen består av framtidsmoderaterna och nya miljöpartiet. Men ett nytt parti har kommit då invandrarna i Sverige anser att deras intressen inte tillvaratas på ett bra sätt. De kallar sig nysvenska partiet.

Det kan se ut på detta sätt, vem vet. Jag tror i alla fall att det vi nu upplever är en omfördelning av väljarkåren och att det i framtiden kommer att se annorlunda ut i riksdagen.

 

Lämna ett svar