Spanjorerna går till valurnorna idag

Ännu ett skuldtyngt land i Europa går till val idag. Många tror att den socialdemokratiska regeringen får gå och att de konservativa tar över. Vad är det med de socialdemokratiska politikerna och ekonomin? Kör de med helt galen ekonomisk politik eftersom de inte klarar av lågkunjukturerna? Det verkar onekligen som att de har en linje att låna för att behålla välfärden. Precis som i övriga länder där ekonomin krisar. Borde de inte lära av varandra och förändra den politiken?

Att slösa pengar man inte har är ju något vi har lärt oss att inte göra, att låna pengar istället för att spara och skära ner utgifterna är ett måste. Man måste ha förmåga att göra det även om det medför en viss impopularitet. Det är tråkigt för folk, men ska man klara ett helt lands ekonomi är det ett måste. I Grekland har man precis fått en ny regering, likaså i Italien och det är inte politiker i vanlig bemärkelse som ska styra, utan ekonomer som inte behöver tänka på röster och att föra ut en viss politik. I Spanien har de chansen att välja in politiker och rädda ekonomin.

För det är ju foket som ska bestämma vilka som ska leda landet och inte EU-parlamentet.

Lämna ett svar