Thomas Östros i agenda

En av de tongivande från Mona Sahlins partitopp intervjuades i agenda. Thomas Östros var en av dem som figurerade i debatten om vem som skulle bli partiledare. Resultatet vet vi ju idag, men man undrar lite om hur det varit om han vunnit. Sedan petade Juholt bort honom från posten som ekonomisk talesperson, vilket var ett av Juholts största misstag. Istället fick kompisen Waidelich den posten och efter skuggbudgeten, kan vi konstatera att det var ett nerköp.

Östros valde att sitta kvar i riksdagen och det kanske var taktiskt rätt. Han kanske förstod att det skulle bli problem med Juholt. I senaste mätningen har socialdemokraterna tappat ännu mer till både miljöpartiet och moderaterna. Man är nu nere på 26,8%. Östros menar att det beror på att politiken är otydlig och att man kastar ur sig förslag som en popcornmaskin. Vilket jag absolut håller med om. Han säger också att det är svårt att bygga upp ett förtroende, när det inte finns klara riktlinjer. Ingen ser socialdemokraterna som ett regeringsparti idag.

Maria Wetterstrand twittrar om Östros och är glad att han ställde upp i agenda. Hon säger att han gjorde bra ifrån sig.

Lämna ett svar