Politisk självmordinstinkt enligt dagens ledare på aftonbladet

Det kallar man socialdemokraternas tillbakadragande, av kravet för att redovisa partibidragen. De har tidigare krävt insyn och att det ska stiftas en lag om öppenhet i denna fråga. Många av oss hade ju väntat att de skulle dra åt tummskruvarna och kräva en lag. Allrahelst som det skrivits om misstankar att moderaterna fått bidrag från det skandalomsusade Carema. Istället backar sossarna och säger att man inet tänker kräva en sådan lag.

Man sitter som ett frågetecken och undrar vad de håller på med. Nu uppstår genast misstankar om att socialdemokraterna fått bidrag från något vårdbolag och kanske t o m Carema. Vill de dölja detta faktum? Så viss är aftonbladets ledares påstånde befogad. Om de inte har något att dölja så vore ju detta ett gyllene tillfälle att slå hårt mot moderaterna. Nu kommer tidningarna och medierna frossa i varför de backar.

Socialdemokraterna hade också kunnat slå ned på alliansens vårdprogram och där fått in ett par poäng, som man absolut behöver. Istället går de ut med att de ska se över vårdföretagen tillsammans med alliansen. Va? Sitter inte socialdemokraterna i opposition eller har jag fått allt om bakfoten? Liza Marklund tycker att partiet leds av Åsa-Nisse, men vad ska man kalla alla de andra då? Detta är ju skrattretande och om de vill kallas seriösa så har de verkligen grävt ner det begreppet för lång tid framöver.

Lämna ett svar