Snabbt och enkelt gick det

Har ägnat den sista timmen åt att köpa julklappar på nätet. Ingen trängsel eller hets i sista minuten, utan i lugn och ro har jag plockat ut de få klappar jag ska ge bort. Vi har verkligen skalat av julfirandet rejält de senaste åren. Unge herrn är den enda som får några klappar och vi andra är så nöjda med det. Nuförtiden är det samvaron och maten som lockar mer än att få saker som man kanske inte vill ha.

Vi firar med två 86-åriga pensionärer som har svårt att ta sig någonstans för att handla, så för några år sedan bestämde vi att de inte behöver köpa något. Man riktigt såg lättnaden i deras ansikten. Nu frågar jag bara hur mycket de vill sätta för en klapp till unge herrn och så köper jag något i någon nätbutik. För de pengar pensionärerna ger mig till unge herrns klappar köper vi någonting till hemmet som vi vill ha. Då jag ofta använder mitt bankkort för inköpen på nätet. På så sätt ger vi oss själva en julklapp.

För varje år blir de gamla ett år närmare slutet och jag är glad för var jul jag får fira med min far och svärmor. Det är den största julgåvan för mig. Så även detta år får vi äta julbord och umgås.

Lämna ett svar