Tänker du baka ett pepparkakshus i år?

Såg att man utlyser en tävling i Stockholm på det finaste pepparkakshuset. Tydligen har de en sådan varje år, men det är säkert fler städer som har sådana tävlingar. Sedan är det många som bakar egna för att ha hemma. De flesta kanske bakar ett traditionsenligt hus som de brukar se ut, men varför inte försöka göra något annorlunda i år. Vem har sagt att de måste se ut på ett speciellt sätt? Jag tycker att man kan låta fantasin flöda och bygga precis som man vill. Rita upp huset eller slottet på ett papper och gör sedan mallar av kartong. Kavla och skär degen efter mallarna, sedan gräddar du dem. Tänk bara på att inte kavla för tunnt eller för tjockt. Sedan kommer det roliga med hopsättningen och garneringen. Här är ett par bilder som inspiration. Ha så roligt.

Eller varför inte en hel tomt.

Jag har inte bakat någon av dessa. De var med på förra årets tävling i Stockholm. Men visst är de roliga.

Lämna ett svar