Dagen efter stormen

Såhär dagen efter stormen kastar man sig över nyheterna och media, för att se hur mycket som hänt. Det kändes ganska dramatiskt igår kväll när stormen vrålade runt husknuten. Men inga dödsfall och bara de vanliga störningarna verkar det vara. Man pustar ut och tittar ut på solen som visar sig idag. Tillbaka till lugnet igen. Tyvärr blev inte första advent som det brukar, då flera evenemang fick ställas in. Det var ju inte läge att gå ut och titta på någon julskyltning precis. Men ikväll kan man tända all belysning och lyktor utan att riskera strömavbrott eller att de blåser iväg.

Läser lokaltidningen och blir bestört. Någon idiot har sågat ned byns kommunala gran. Precis som vanligt har kommunen satt upp en stor fin gran på vårt lilla torg, så alla kan njuta av den. Man har ju läst om Gävles bock som hela tiden bränns ned av vandaler och tyckt att det varit helt idiotiskt. Att sedan någon tölp sågar ned en gran till ingen nytta eller syfte, gör att man blir riktigt arg. Så meningslöst att förstöra för andra. Hur kan någon vara så dum att man ställer sig och sågar ned den? Vad får man ut av en sådan sak, mer än bybornas ilska? Det är mer löjligt än lovande. Nu ska kommunen polisanmäla händelsen och säkert är det någon som sett gärningsmannen(männen), då det bor folk runt om torget. Byn är liten och snart vet alla vem som gjorde det. Hur roligt kommer det att bli för den personen sedan?

Nu ska den sättas upp en gång till, men händer det en gång till blir byn utan gran.

 

Lämna ett svar