Jag blir fruktansvärd upprörd

Läser idag om en polis som drogat ned en 16-åring och endast får 1 års fängelse för det. För det första blir man förbannad över att en polis gör på detta vis. Ska flickor och kvinnor inte kunna lita på polisen? Det spelar ingen roll om han inte var i tjänst eller hade civila kläder på sig när det hände. Han ska baske mig inte ha kvar sitt arbete och komma i kontakt med människor över huvud taget. Flickan har men för livet av denna händelse och det kommer aldrig försvinna ur hennes huvud. Även om hon klarar av att leva med det, så har det förändrat hela hennes liv.

Jag anser att våldtäckt ska straffas hårdare. En myndighetsperson som gör något sådant ska straffas ordentligt och åtminstone omplaceras till en lägre tjänst. Städare eller vaktmästare hade varit nästan för bra. En kvinnas liv borde vara värt mer än detta låga straff. Som ni märker blir jag fr uktansvärt upprörd och nu vet jag inte om man kan lite på polisen längre. De borde ha bättre koll på vilka de har anställda. Det pratas om legitimation på förskolor och att de som arbetar där ska vara ostraffade. Likadant ska gälla för poliser.

Flickan blir inte återställd i ett huj för att straffet blir längre, men hon kan känna en viss upprättelse och i avskäckande syfte är det bra. Nu hoppas jag verkligen att åklagaren överklagar beslutet.

Lämna ett svar