Vi hetsas av media

Hela tiden vill media väcka opinion mot eller för olika saker och vi tror att de har belägg för sina påståenden. Men under detta år har åtminstone jag sett hur de manipulerar nyheter, så att vi ska tycka på ett visst sätt. Tidningarnas pollar som oftast bara har svarsalternativ som gör att de får önskat resultat. Sedan dessa ämnen som kommer upp igen och igen efter att ha legat på is, då det funnits andra som varit mer angelägna. Det hade varit intressant att läsa en statistik om vilka ämnen som ploppar upp hela tiden.

Jag har börjat bli lite mätt på dessa nyheter och bryr mig inte lika myckat längre. Tror att dessa medier som sysslar med sådant kommer att tappa tittare och läsare. Man orkar inte läsa samma saker om och om igen. Istället känns det som att de förföljer vissa människor och man blir avogt inställd. När det verkar så uppenbart att man ska tycka en viss sak, blir man bara arg. Då uppstår en sympati för de människor som drabbas, vilket antagligen inte var det som var meningen. Eller så var det kanske det? Ibland känner man sig kluven och vet inte alls vad man ska tro. En misstänksamhet mot journalister uppstår och har det en gång väckts är det svårt att få förtroendet tillbaka.

Vi ska aldrig glömma att journalister är vanliga människor och gör fel precis som alla andra. De vet inte bäst och naturligtvis har de vissa åsikter som lyser igenom i deras alster. Det är ju det de har betalt för. Därför måste vi som tar mot denna information vara mycket kritiska.

Lämna ett svar