Jag blir så arg att jag blir nästan mållös

Vad är det för slags människor som säger att, det är en misshandlad kvinnas fel att hon blir misshandlad? Att allt beror på kvinnans sätt att vara, om hon ska bli misshandlad eller inte. När man läser att det är personal vid Sös- Sveriges största akutmottagning, som har den meningen, så blir jag direkt mörkrädd. Ska detta verkligen vara personal som är sjukvårdskunniga? Hade man frågat folk på gatan, så kunde jag ha haft viss förståelse för att man kan ha denna missuppfattning.

Jag skulle vilja fråga dem på Sös, om de verkligen anser att Emma från Kristianstad får skylla sig själv för den misshandel hon blev utsatt för? Att vara nära att mista sitt liv och med lite tur hittas i tid, så hon kunde räddas. Men hela hennes liv är förändrat och hon kommer alltid att ha men av misshandeln. Är det inte den som utförde detta fruktansvärda som har skuld i detta? Om Emma bott i Stockholm och tagits in på Sös, så undrar jag om hon fått den hjälp hon skulle ha. Med en sådan inställning till misshandlade kvinnor, hade hon kanske bara mötts av förakt och hånleenden.

Nu tycker jag att sjukvården får ta tag i detta och se till att attityden förändras. Vi kvinnor ska inte behöva vara rädda för att söka hjälp vid misshandel. Det är inte acceptabelt att sjukvården tillåter en sådan snedvriden kvinnosyn. Man undrar vad de anser om kvinnor som blir våldtagna? Är det kvinnans fel att hon blir det? Jag är så arg att jag skakar när jag skriver detta.

2 svar på ”Jag blir så arg att jag blir nästan mållös

  1. Appreciating the persistence you put into your blog and in depth information you present. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Wonderful read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.|

Lämna ett svar