Håkan Juholt i utfrågning av journalister

Nu på morgonen har en journalistutfrågning av Juholt ägt rum i riksdagshuset. Ett 20-tal journalister hade kommit för att få svar på en del frågor man haft. Sina utspel där han tagit upp problem och även svar på hur man ska lösa dem, har fått en hel del kritik under hans tid som partiledare. Detta beror enligt honom på att det är så han tänker och att det kanske inte varit direkt genomtänkta lösningar, han kommit med. Där kan nog de flesta hålla med. Men att han ska sluta med att kasta ur sig sådana ogenomtänkta svar, lovar han inte. Så vi kommer även i fortsättningen få se grodor hoppa ur hans mun. Inte direkt statsmannamässigt.

Han har sagt att han vill förstatliga en hel del av de privatiserade företagen, vilket han i denna utfrågning tar tillbaka nu. Men inte ett ljud om hur han ska finansiera de reformer socialdemokraterna vill genomföra, kommer över hans läppar. I det hela känns denna utfrågning uddlös och svaren ger inte mycket information. Han ville heller inte uttala sig om rasismen som verkar bre ut sig. Angående Reepalus utspel i den frågan, säger han att han att han tagit Malmös starke socialdemokrat i upptuktelse. Man får den uppfattningen att de båda inte är speciellt goda vänner, men att försöka få bort en så stark och omtyckt lokal socialdemokrat är inget han vågar göra.

Juholt vill inte heller kommentera Göran Perssons uttalande, mer än att han inte håller med honom. Motsättningarna inom partiet lyser igenom i denna utfrågning och Juholt tänker tydligen inte rätta sig efter de råd han får. Jag tycker synd om socialdemokraterna som fått en sådan partiledare, som inte lyssnar på andra. Han kör sitt eget race och kommer att fortsätta med det in i det sista. Det han inte förstår är att tålamodet en gång tar slut för de andra och att han kommer att ersättas.

Lämna ett svar