Säger du ofta förlåt?

Eller går du vidare utan att tänka vidare på om den du varit oense med mår dåligt? Du kanske mår så dåligt själv att du inte orkar prata om saken igen? Jag kan aldrig bara lägga lockat på utan att reda ut det man varit oense om, vare sig hemma eller på jobbet. Men jag märker att vissa backar och inte vill göra det. De pratar på precis som om inget har hänt och för mig känns det väldigt konstigt och onaturligt. Själv vill jag säga förlåt för min del i det hela. Inga bortförklaringar eller undanflykter utan ta ansvar i min del av grälet.

Tyvärr så tror jag att många går vidare och grälet ligger i en vrå, nästa gång det händer pyser det upp igen. Tillslut kan det bli bomben som får en fin vänskap att spricka. Men bryr man sig om någon bör man lufta allt innan man går vidare. Det är naturligt att gräl uppstår ibland, men inte att det utmynnar i rena rama krig. Tänk på det under julen, som är en helg då irritation kan uppstå. Man har stressat runt för att ordna alla julklappar, maten och sedan ska allt vara frid och fröjd. Istället sitter man dödstrött och allt blir fel. Lätt att gräl uppstår och hela helgen blir så fel.

Låt krutröken skingras och prata om det hela. Börja med förlåt så ska du se att det blir en fin helg tillslut.

Lämna ett svar