Är det verkligen journalister som ska bestämma?

Annonser

Som jag skrivit tidigare, har jag alltid tyckt att aftonbladet varit en saklig tidning och läst nättidningen varje dag. Nu börjar jag känna ett visst äckel mot deras journalistik. De har tydligen dragit till sig debattörer och journalister som vill ha drev mot personer hela tiden. Det började med Juholt som tidningen avslöjade med att fuska och det var helt korrekt att lyfta upp en sådan sak. Allrahelst då det verkar vara en vanligt förekommande sak bland riksdagsledamöterna. Sådant är bra för oss vanliga att få veta och det ledde till att reglerna sågs över. Men tidningen gav sig inte utan fortsatte med sitt drev. Jag gillar inte Juholt, men tycker inte att man ska göra så mot någon människa. Han klantar sig nog ändå, så det räcker och blir över.

Sedan publicerade man bilder som en kriminell person mixtrat ihop och krävde kungens avgång. Där ville man också skapa ett drev, men misslyckades då folk inte vill ha bort kungahuset. Nu kräver Åsa Linderborg att Carl Bildt ska avgå, på grund av de två journalisterna som sitter fängslade i Etiopien. Efter Juholts drevet har tidningens journalister försökt att få upp ett drrev mot Bildt. Men inte lyckats och de kommer inte att lyckas nu heller. Vanligt folk anser inte att man ska riskera sitt liv för att skaffa information. Många tycker säkert att de två journalisterna har sig själv att skylla, för varför skulle de ta sig in i landet utan tillstånd.

Jag tycker det är bra att journalister avslöjar saker som vi läsare bör veta om. Men att i artiklar kräva avgångar till höger och vänster tillhör inte deras jobb. Det är vi trötta på. Jag anser att man kan ifrågasätta om vissa personer ska fortsätta sitt jobb, men att kräva avgång varje gång är löjligt. Denna Linderborg har gett sig katten på att sjabbla ned Bildt så mycket det går, vilket man kan läsa i flera av hennes artiklar. Det är bara tröttsamt och jag läser hellre annat som skrivs angående honom och det som händer med de fängslade journalisterna.

Ska även tillägga att jag läser andra nättidningar idag och känner att den journalistiken är mer nyanserad i dem. För det är inte journalisterna som ska bestämma om personer ska sitta kvar på sina poster eller inte.