Ger du några nyårslöften?

Jag brukar inte göra det eftersom man glömmer dem väldigt snabbt. Istället ger jag löften när jag verkligen känner att jag kommer att hålla dem. Ett exempel är att börja yoga och meditera, vilket jag gjort snart i tre år nu. Jag började med yogan på morgnarna och gav en kvart med sköna rörelser så att jag vaknade. Efter ett tag kände jag att man mår så mycket bättre av att mjuka upp kroppen innan dagen börjar på allvar. När jag kände att rörelserna satt ordentligt lade jag till fem minuters meditation. Det var lite svårt att koncentrera sig i början och tankarna for genom huvudet hela tiden.

Men jag fortsatte träget på och utökade med en minut lite då och då. När jag var uppe i tio minuter så började det hända saker. Jag märkte att huvudet var tomt på tankar vissa ögonblick. Det gjorde att jag kände mig väldigt pigg och klar efteråt. Förra året köpte jag en bok om kundalinyoga, som innebär att man koncentrerar sig mer på andningen. Detta gjorde jag för att jag ville hitta en form av yoga som jag kan göra även när jag bllir äldre.

Nu har jag utövat kundalinyoga i ett år och detta var en form som jag känner är rätt för mig. Jag har även ökat på min meditation till tjugo minuter och lyckats lära mig att tömma huvudet på tankar. Tror inte jag mått så bra i hela mitt liv som just nu. Så något nyårslöfte om att börja träna eller äta bättre kommer inte jag att ge. Det är viktigare att göra sådant som man verkligen kan och orkar med under hela sitt liv. Sedan kan det vara vad som helst, bara man mår bra av det.

Lämna ett svar