Till vilken nytta hänger man ut folks inkomster?

Jag frågar mig ofta till vilken nytta man publicerar folks inkomster i tidningarna. Det känns enbart snaskigt med rubriker som: “vilka tjänar en miljon i närheten av dig”. Om jag var en av dem skulle jag bli skitförbannad om jag hängdes ut. Tänk hur många tiggarbrev de måste få av folk som vill ha en bit av kakan. Hur roligt är det att bli igenkänd i sin hemstad på grund av sin inkomst? Jag tycker att sådana rubriker och “avslöjanden” hör hemma i skvallerpressen, eftersom de inte hycklar med vad de gör så är det mer renhårigt. Kvällspressen och dagspressen borde hålla sig för goda för sådant.

Ska man inte kunna få lov att tjäna pengar i Sverige utan att för den skull hängas ut i pressen? Är det den förbaskade jantelagen som fortfarande råder i vårat land. Den som sossarna tryckt ned i halsen på oss under alla de år de hade regeringsmakten. Ingen ska få tjäna mer än någon annan. Alla ska studera tills ögonen blöder, vare sig man vill eller inte. När man så skaffat en hög utbildning och får ett toppjobb med hög lön, så straffas man för det. Nåde den som råkar tjäna mycket pengar utan att ha utbildning, då får man skit för det.

Jag läser aldrig dessa artiklar, utan ser bara rubrikerna med några foton. Vissa ansikten känner jag igen andra inte. För det är faktiskt så att jag blir glad att det finns folk i vårt land som kan tjäna stora pengar, för då kanske jag också har en chans att göra det. Allt beror på mig och vad jag själv vill. Om jag är nöjd med det jag har så strävar jag inte efter mer, men om jag inte är det så får jag jobba på att få mer.

Vem bryr sig om vilka som tjänar mest där man bor? Jag tycker att man ska fråga sig vad för slags människa man är om man avundsjukt sitter och läser dessa artiklar.

1 svar på ”Till vilken nytta hänger man ut folks inkomster?

Lämna ett svar