Det nya året har börjat

Naturligtvis är man nyfiken på vad som hänt utanför vår lilla by. Här var det ett ovanligt lugnt firande, när det gäller fyrverkerier. Som säkert alla djurägare är tacksamma för. Idag har jag hört två smällar och det är ju lindrigt, för det finns alltid något dumhuvud var man än bor. Någon icke djurägare som inte tänker på andra.

Jag fyade Markoolio på twitter igår för att han smällt av raketer innan tolvslaget. Han svarade precis som man förväntat sig att en som inte har djur ska göra, men var absolut inte otrevlig och det slutade med att vi önskade varandra gott nytt år. Men flera av hans följare hade åsikter och de flesta höll med mig i mina åsikter om fyrverkerier. Fast där var en som måste ha varit full eller så var han ovanligt dum i huvudet. Han menade att eftersom han fick stå ut med att hundar och katter pissar och skiter i barnens sandlådor under hela året, så fick hundar och katter stå ut med lite raketer under dessa helger. Kanske var det för att provocera han skrev så och snacka om arga twittrare.

Min kritik mot dessa raketer var inte obefogad ser jag efter att ha läst tidningarna idag. En 13-åring har fått benet söndertrasat av en raket som skjutits mot honom. Så roligt var det med fyrverkerier. Undrar hur hans föräldrar känner det idag, efter att ha tillbringat nyårsnatten på sjukhuset, med sin lemlästade son? Det är ju föräldrarna som köpt ut detta till sina barn och jag undrar vad de köpt ut mer. Kanske ett par öl som hjälpte till att någon av dem tyckte att det skulle vara kul att sikta mot någons ben.

Livet förändrades för pojken som miste benet och hans familj, men även för förövaren och alla som var med när det hände. En hemsk läxa som många fler varit med om och om inget ändras kommer att få uppleva.

 

Lämna ett svar