Vad håller på att hända i Iran?

De provskjuter raketer och varnar USA för att låta sitt hangarfartyg återvända till sin flottbas i Persiska viken. Varför detta provocerande? Visserligen har USA skärpt sina sanktioner mot Iran på grund av at de gjorde provskjutningarna, men denna provokation är som en mindre krigsförklaring. Vill de starta ett världskrig? Jag blir oroad över de signaler som kommer från landet och vilken utveckling det blir av det. Fientligheten mot muslimer runt om i världen kan komma att öka och partier som sverigedemokraterna får fler anhängare.

Kommer världen att delas upp i en icke muslimsk del och en muslimsk del och de länder som hamnar i kläm, får utstå att attackeras? Frankrikes premiärminister Sarkozy propagerar för att man ska strypa bankernas tillgångar för att Iran inte ska få in pengar i landet. Men vill fortfarande vara öppna för att en dialog ska ske mellan länderna. Frågan är om Iran vill ha en dialog eller om de vill ha krig.

Jag är i alla fall oroad.

2 svar på ”Vad håller på att hända i Iran?

  1. Hi there, I discovered your blog via Google while looking for a similar topic, your website got here up, it seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

Lämna ett svar