En liten fundering som jag har

Nu håller vänsterpartiet sin kongress i Uppsala och ska välja ny partiledare, eller kanske blir det två. Jonas Sjöstedt ses som en given kandidat och det är väl inte så mycket man kan säga om det. Min fundering är istället det att partiledarna verkar ha en benägenhet att vilja bo i de finare stadsdelarna i Stockholm. Lars Ohly bor på Östermalm, kör en suv-jeep och barnen går i privatskola. Sjöstedt bor också på Östermalm, men säger lite ursäktande att det är stel och tråkigt. Hans fru är diplomat och de får hyra lägenheten i sju år, så det använder han som ursäkt för att de bor där.

Nu är det väl så att det inte är ett måste för en diplomat att bo på Östermalm. Hade det varit så tråkigt och att de vantrivts, kan de flytta precis när de vill. Jag ser det endast som att han måste ge någon slags ursäkt för att de bor där. Hyran är säkert subventionerad av UD och Sjöstedt trivs nog alldeles utmärkt att bo där. Precis som Ohly också gör.

Kommunisterna förnekar sig inte, de ser till att partitopparna lever bra och gärna i lite lyx. Vi vet ju hur det var i forna Sovjet, hur det är i Kina och det är ju därifrån man hämtar sin inspiration. Tror inte att någon i partitoppen har en tanke på att t ex flytta till Rinkeby eller Botkyrka, där de har flest röster. Nej, istället kommer en förlägen ursäkt att det någon annans skuld att de bor i rikemanskvarteren. Man lever inte som man lär.

 

Lämna ett svar