Man anar en viss oro

Hos socialdemokraterna efter att Jonas Sjöstedt blivit vald till ny partiledare för vänsterpartiet. Att han kaxigt säger att de ska bli det största oppositionspartiet, får sossarna att lamt protestera. Vänsterpartiet har valt en partiledare med talets gåva, som har en självsäkerhet att utmana allt och alla. Själva har de valt en partiledare som har gjort bort sig ända från första dagen och inte lyckats med någonting. Nu skriver aftonbladet i sin ledare att Sjöstedt behöver socialdemokraterna för att vinna väljare. Vilket jag absolut inte tror på och jag tror inte någon annan än sossarna gör det heller. Jag tror att Sjöstedt klarar av att sno både miljöpartiets och socialdemokraternas väljare. För får han genomslag i sin politik är det just de partierna som kommer att förlora väljare.

Att socialdemokraterna ska kunna ta tillbaka de väljare som moderaterna tagit, är en utopi. Det vet de också om och nu är de skakade över vad som kommer att hända. Jag ser fram mot att moderaterna får en ordentlig motståndare som klart deklarerar sin politik. Det kan bli en spännande vår och jag hoppas på det. Svensk politik står inför en förändring och det behövs verkligen. Nu är det dags att socialdemokraterna får sig en match och är tvungna att omvärdera sin politik. De kan aldrig fortsätta köra den linje de gör idag. Att vela fram och tillbaka kommer endast att leda till att partiet kommer försvinna i en dimma.

Lämna ett svar