Nu ska de dricka kaffe ihop

Juholt gav Sjöstedt en blombukett efter hans tillträde och nu ska de två dricka kaffe ihop. Låter väldigt gulligt, med tanke på det tal Jonas gav vid sin installation, så känns det lite som ett spel för galleriet. Som att Juholt gärna vill visa att de två partiledarna är kompisar och inte alls försöker ta över varandras väljare. Men dricka en kopp kaffe kan man göra med vem som helst och det är ju det dessa dejtingexperter säger att man ska göra vid första dejten. Så troligtvis vill de känna varandra på pulsen och se var de har varandra.

Den som kommer att vinna på detta kafferep är onekligen Sjöstedt, eftersom han är den intelligenta av dem. Sedan vet han hur han kan manövrera ut sossarnas ledare. Kompisar blir de aldrig, men inte heller värsta fiender. Sjöstedt har ju sagt att han inte backar för någon debatt eller möte, vilket han bevisar nu. Kan han stå bredvid Jimmy Åkesson i en debatt så kan han fika med Juholt. Smart av honom.

Lämna ett svar