Dags igen för nya läckor

Idag kan vi läsa i tidningarna och se på nyheterna att nye dokument angående socialdemokraternas budget, cirkulerar runt i riksdagshuset. Alltså ännu en dolkstöt i Juholt som tydligen tillbringat julen i Mexico. Under tiden har det puttrat i de egna leden och nu sprids originalet av skuggbudgeten runt. En het potatis är att Juholt och Waidelich inte ville ha med höjd ersättning för arbetslösa. De ville inte ha med det i budgeten ända tills en halvtimme innan de skulle offentliggöra den.

De ljög om hur arbetet och hur överens partiet var angående denna skuggbudget. Någon vill att sanningen ska fram och så är det ju alltid när någon ljugit, att tillslut kommer sanningen fram. En bild av Juholt som mytoman börjar bildas hos folket. Kanske ett sätt att provocera fram en avgång, som fler av de tunga namnen antytt. När så Göran Persson uttalar sig om att Sverige bör gå med i EU:s avtal om ekonomin, när Juholt sagt att han inte anser att vi ska det. Så känns det som att det är starka krafter som arbetar i bakgrunden. Han har inte yttrat sig i media om politiken sedan han avgick som partiledare och nu gör han det plötsligt.

Juholt själv har tydligen gått in i radioskugga, som fler rådde honom att göra. Men om det är bra eller inte återstår att se.

1 svar på ”Dags igen för nya läckor

Lämna ett svar